Kant-en-klaar design

Liever ontzorgd worden?

Kies dan uit een van onze leuke designs die je eenvoudig aan kunt klikken en namen en evt. datums kunt invullen. Simpel toch?

*Mits beschikbaar voor betreffend product.

Image

Eigen design maken

Hoe maak je een foutloos ontwerp?

Een lasergravure kan nooit één op één vergeleken worden met een digitaal voorbeeld in pixels. Volg onderstaande instructies voor een top design dat wij scherp kunnen graveren.

Belangrijke instructies

1. Upload een logo, illustratie, pictogram of clipart (Geen foto e.d. zie punt 8).

PNG, SVG, PDF, EPS en AI bestanden kunnen geüpload worden. Hiervoor geldt wel een toeslag. Alle bestanden worden in de personalisatietool omgezet naar één kleur waarin het gegraveerd zal worden. De exacte kleur van de gravure kan altijd enkele kleurtinten afwijken.

2. Upload moet uit één donkere kleur bestaan, bijv. zwart.

Er kan maar in één kleur gegraveerd worden. Onze personalisatietool zal proberen om meerdere kleuren en achtergronden te lezen en te onderscheiden. Hierdoor kunnen sommige items uit je afbeelding vervallen. Zorg ervoor dat je een bestand upload waarbij hetgeen dat gegraveerd moet worden één donkere kleur heeft (ook geen grijstinten).

Goed

Image

Niet goed

Image

3. Zorg voor duidelijk leesbare (grote) letters en lijnen

Zeer dunne en kleine letters of lijnen zullen niet meer leesbaar zijn. In de personalisatietool wordt aangegeven in cm's hoe groot de upload op het product gegraveerd zal worden. Zo heb je een indicatie hoe groot jouw letters zullen worden.

Bij lijnen kan aangehouden worden dat lijnen van 1mm goed gegraveerd zullen worden.

Te kleine en te dunne letters

Image

4. Zorg voor een hoge kwaliteit upload

Controleer dit door op het vergrootglas te klikken links in de tool. Zo kun je controleren of de randen/lijnen een strakke weergave hebben. Upload een andere afbeelding wanneer je ziet dat de rand gekarteld is.

Goed

Image

Niet goed

Image

5. Zorg voor de juiste uitlijning

Onze tool geeft met horizontale en verticale stippellijnen aan wat het midden is van de tekstregel en van je eventuele upload. De tool geeft het midden van het tekstvak en van de upload aan. Mocht de tekst gedeeltelijk buiten het tekstvak liggen of mocht er in je upload bijv. meer lege ruimte links t.o.v. rechts zijn, dan zal de personalisatietool niet het exacte midden kunnen aangeven.

Image

6. Lijnen moeten tenminste 1 mm dik zijn

Een lijn of object naast deze lijn moet minimaal een afstand hebben van 2 mm i.v.m. het brandpunt.

Te dunne lijnen

Image

Goed

Image

7. Diapositieve lijnen moeten tenminste 2mm dik zijn

Door het brandpunt van de laser (+/- 0,5 mm) zullen diapositieve lijnen of letters smaller worden waardoor het geheel minder details zal bevatten of niet meer leesbaar zal zijn. Zorg voor dikke(re) uitsparingen.

Hierbij kan aangehouden worden dat lijnen van 2mm dikte 1mm dikte zullen verliezen door het brandpunt. Er blijft dan 1mm letter of lijn diapositief over.

Te dunne lijnen

Image

Goed

Image

8. Geen foto, scan of afbeelding met watermerk

Een foto bestaat uit meerdere kleuren of grijstinten. Een gravering bestaat uit één kleur waardoor het resultaat zal tegenvallen. Om teleurstelling te voorkomen raden wij dit af.

Scans bevatten vaak verdwaalde pixels, vouwlijnen, randen of structuren van het papier. Deze ongewenste items worden vaak gegraveerd.

Een watermerk is ook zichtbaar in de gravure.

Image

9. Geen lagen over elkaar

Er kan niet in meerdere lagen gegraveerd worden. Hierdoor zullen de items versmelten en niet meer leesbaar zijn. 

Goed

Image

Niet goed

Image

10. Veel detail

Lees ook hierboven punt 3, 7 en 8. Een gedetailleerde upload bevat vaak dunne lijnen of lijnen/objecten dicht tegen elkaar aan waardoor lijnen zullen versmelten en details niet meer goed zichtbaar zijn door het brandpunt van 0,5mm.

11. Typfouten

Controleer je ontwerp op typfouten. Mocht je toch een fout gemaakt hebben, stuur dan z.s.m. en in ieder geval vóór het begin van de volgende werkdag (9.00u) een mail met de juiste wijziging. Je krijgt bericht terug of de wijziging nog gemaakt kon worden of dat je order al in het productieproces zat. Wanneer je order al in het productieproces zit kan er geen wijziging meer gemaakt worden. Wel kunnen wij de order niet verzenden zodat de verzendkosten bespaard blijven. Je kan dan de verzendkosten terugkrijgen en een nieuwe order plaatsen.